Vlak na de zomervakantie krijgt winkelcentrum Het Stroink er een prachtige horecagelegenheid bij. Op 1 september a.s. openen Edwin en Nathalie Voets namelijk naast de nieuwe entree aan de zuidkant van het winkelcentrum hun tweede zaak: Restaria Het Stroink. En dat belooft veel goeds. Het ondernemende paar runt namelijk al zo’n 30 jaar met veel succes Restaria Boswinkel aan de Wethouder Elhorststraat in Enschede. Klinkt bekend? Dat kan, want Restaria Boswinkel werd in 2017 uitgeroepen tot beste cafetaria van Overijssel en behoorde in 2018 zelfs tot de vijf beste cafetaria’s van Nederland.

Maar voordat de lekkerste geuren uit de keuken van Restaria Het Stroink opstijgen, moet er nog veel werk worden verzet. Tot eind deze maand wordt de ruwbouw afgewerkt, daarna kan worden begonnen met de inrichting. En dat is een flinke klus, want de zaak is maar liefst 190 m2 groot en krijgt zo’n 50 zitplaatsen. Bovendien komt er buiten voor de deur een ruim terras met nóg eens 25 zitplaatsen.

Goede kwaliteit voor een redelijke prijs
Edwin en Nathalie kijken vol vertrouwen uit naar de opening van hun nieuwe zaak. “We gaan met onze zaak een groot gat in het aanbod opvullen, want er is op dit moment eigenlijk niks vergelijkbaars in de omgeving”, aldus Edwin. “Restaria Het Stroink biedt straks een uitgebreide menu voor lunch en diner: frites, snacks en een breed assortiment burgers van de bakplaat, maar ook belegde lunchbroodjes, huisgemaakte schnitzels, satégerechten, spareribs en heerlijke wok- en pastaschotels. We bieden daarbij de kwaliteit en ambiance van een restaurant, maar dan voor de prijs van een cafetaria. Het is dan ook voor jong en oud heel aantrekkelijk om regelmatig bij ons een hapje te komen eten. Al is iedereen natuurlijk ook van harte welkom voor een kopje koffie of thee met gebak, want ook dát ontbreekt uiteraard niet op de kaart.”

Nieuw bloed
Restaria Het Stroink zal overigens niet worden geleid door Edwin en Nathalie zelf, maar door hun 20-jarige dochter Jennifer. Nathalie vertelt: “Mijn grootouders waren in de jaren ‘50 een van de eersten die in Enschede een cafetaria startten en werden later opgevolgd door mijn ouders. Ik heb het stokje weer overgenomen van mijn ouders en nu stomen we Jennifer klaar om de dagelijkse leiding van onze nieuwe zaak op zich te nemen. Dat wordt dus de vierde generatie en daar zijn we natuurlijk enorm trots op!”

Opening na de zomervakantie
De opening van Restaria Het Stroink staat gepland voor 1 september 2020. Vanaf dan zijn gasten zeven dagen per week van ’s ochtends tot ’s avonds van harte welkom.