Over enkele maanden wordt het winkelaanbod van Het Stroink uitgebreid met een prachtige nieuwe fietsenwinkel: Falagro. De zaak wordt gevestigd in een royale winkelunit, gelegen op de hoek van de nieuwbouw die op dit moment aan de noordkant van het winkelcentrum wordt gerealiseerd.

De winkel in Enschede wordt het tweede filiaal van Falagro, dat enkele jaren geleden net over de grens – in het nabijgelegen Gronau – al met succes een fietsenwinkel opende. Falagro staat dan ook hele toepasselijk voor: Fahrrad Laden Gronau. De nieuwe zaak in Het Stroink zal worden geleid door Edwin Stappenbeld, een échte vakman met meer dan 25 jaar ervaring in de fietsenbranche. Stappenbeld kent bovendien ook zijn toekomstige klanten goed, want hij woont zelf al jaren in de wijk Stroinkslanden.

Impressie van de nieuwe fietsenzaak op de hoek van Het Stroink

Onderscheidend assortiment
Falagro zal een breed assortiment e-bikes, stadsfietsen en mountainbikes gaan aanbieden, afgestemd op de doelgroep in de wijk: van schoolgaande jeugd tot en met senioren en van sportief tot klassiek. Passend bij de huidige trend zal de nadruk daarbij liggen op de e-bike, al kunnen klanten uiteraard ook bij Falagro terecht voor een solide fiets zónder trapondersteuning.

“Kwaliteit en service staan hoog in het vaandel”
“Met Falagro willen we de bekende Deutsche Gründlichkeit naar Het Stroink brengen”, vertelt Edwin. “Dat betekent dat we ons willen onderscheiden met hoogwaardige productkwaliteit, betrouwbare garantie en uitstekende service. Klanten zullen bij ons dan ook voornamelijk fietsen vinden van enkele toonaangevende Nederlandse en Duitse A-merken, zoals Multicycle, Merida, Hercules en Bergamont. Daarnaast gaan we een compleet assortiment onderdelen, accessoires, fietshelmen en fietstassen aanbieden.”

Een echte aanwinst
Roderik Lüschen, een van de vennoten van winkelcentrumeigenaar WP Retail Invest, is blij met de komst van Falagro naar Het Stroink. “We hebben de impressies van het interieur al gezien en het belooft echt een hele moderne en hippe winkel te worden. Een van de sterke troeven van Het Stroink is de aanwezigheid van een aantal goede lokale ondernemers – zeg maar: de couleur locale – die in een wijkwinkelcentrum écht het verschil kunnen maken. Falagro is absoluut een aanvulling voor Het Stroink met een sterke formule en een dito ondernemer!”

Waar en wanneer?
Als de bouw volgens planning verloopt, verwacht Falagro haar deuren in februari 2021 te kunnen openen. Toekomstig adres: Veldhoflanden 15, 7542 LA Enschede.