Nu de verbouwing en uitbreiding van winkelcentrum in hoog tempo vordert, zijn er op gebied van het winkelaanbod diverse nieuwtjes te melden. Door de aanstaande verhuizing van Gastrovino Vaneker naar een grotere winkelruimte zullen binnenkort namelijk nog meer interne verschuivingen plaatsvinden. En ook zal in Het Stroink na de zomervakantie een prachtige nieuwe restaria worden geopend.

Gastivino Vaneker: nóg meer delicatessen, wijnen en geschenken
Begin juni jl. hebben Michiel en Hanneke Vaneker van Gastrovino Vaneker de sleutels van hun nieuwe winkelruimte in ontvangst genomen. De inrichting van de nieuwe winkel – die iets verderop aan de passage ligt – is op dit moment in volle gang. Op 8 juli a.s. zal Gastrovino Vaneker feestelijk heropenen. Al vanaf de opening van Het Stroink in 1979 biedt Gastrovino Vaneker een uitgebreid assortiment delicatessen, wijnen en geschenken. In de nieuwe winkel zal dit assortiment worden uitgebreid met een ruimere keuze in koffie en thee. Daarnaast wordt de zaak – die ruim 40% groter wordt dan de huidige – uitgebreid met een gezellige horecahoek voor koffie en thee met gebak, een lekkere lunch en een aangeklede borrel. Ook zullen er straks regelmatig proeverijen worden georganiseerd.

V.l.n.r.: Peter van Stipdonk (projectleider), Hanneke en Michiel Vaneker en Roderik Lüschen (managing partner WP Retail Development & Management)

 

Albert Heijn breidt uit
Door de verhuizing van Gastrovino Vaneker komt de huidige winkelruimte naast Albert Heijn leeg. Maar niet voor lang. De grootgrutter heeft namelijk besloten de huidige supermarkt met 225 m2 uit breiden van circa 1.450 m2 naar 1.675 m2. Ook zal de supermarkt worden ingericht volgens de nieuwste AH-formule. Naar verwachting zal de vernieuwde supermarkt begin oktober klaar zijn.

AMI Kappers
De huidige vestiging van AMI Kappers wordt van de zijpassage verplaatst naar een nieuwe winkelunit in de hoofdpassage (tussen Etos en Primera). Na de zomer zullen de winkels aan de noordzijde en de zijpassage (inclusief de zijpassage zelf) worden gesloopt om plaats te maken voor nieuwbouw ten behoeve van onder meer de bloemist, de dierenwinkel en een nieuw aan te trekken fietsenzaak. Ook zal voor de noordentree een nieuw plein worden gerealiseerd.

Restaria Het Stroink: snel en lekker uit eten in een sfeervolle ambiance
Op 1 juli a.s. krijgt Edwin Voets eigenaar van Restaria Boswinkel aan de Wethouder Elhorststraat – de sleutels van zijn toekomstige tweede ‘restaria’ overhandigd. Restaria is een jonge landelijke formule waarbij de reguliere cafetaria en het eetcafé dichter bij elkaar worden gebracht. Onder het motto ‘Van bron tot bord’ biedt Restaria Het Stroink overheerlijke gerechten met ingrediënten die veelal afkomstig zijn van lokale leveranciers, zodat gasten precies weten wat ze op hun bord krijgen. Kernwoorden daarbij zijn: gemak, puur, genieten en smaak. Restaria Het Stroink wordt gevestigd naast de nieuwe entree aan de zuidkant van het winkelcentrum en opent zijn deuren vlak na de zomervakantie. Vanaf dan kunnen de inwoners van Stroinkslanden en omgeving “snel en lekker uit eten in een sfeervolle ambiance”.

Bouwvorderingen
In samenwerking met aannemer AKOR, installatiebedrijf Lesscher en infra-aannemer NTP wordt momenteel hard gewerkt aan de voltooiing van de eerste fasen van de herontwikkeling van het winkelcentrum. Naar verwachting zullen deze werkzaamheden vóór de bouwvakvakantie worden opgeleverd.