Het gaat goed met de verbouwing en uitbreiding van winkelcentrum Het Stroink. Aan de zuidkant is de nieuwe entree bijna klaar, bouwvakkers stampen in hoog tempo de nieuwe Aldi supermarkt uit de grond en begin deze maand opende nieuwkomer Restaria Het Stroink haar deuren. Buurman Gastrovino Vaneker deed dat een kleine twee maanden geleden al. En het moet gezegd: wát een aanwinst zijn beide ondernemers voor Het Stroink!

Restaria Het Stroink
Het leek op dinsdag 1 september jl. wel ‘business as usual’ in Het Stroink: geen toeters en bellen, geen feestelijk doorgeknipte linten, geen openingsaanbiedingen… “Dat hadden we best graag anders gezien”, bekent Edwin Voets van Restaria Het Stroink. “Maar ja: we konden in corona-tijd natuurlijk niet riskeren dat er hier een paar honderd man voor de deuren zouden staan te dringen. Daarom zijn we om tien uur – na een dag proefdraaien voor familie, vrienden en bekenden – maar gewoon open gegaan.” Toch had die ‘gewone’ opening nog best een bijzonder tintje: Edwin en zijn vrouw Nathalie droegen met het uitreiken van de sleutel namelijk de exploitatie van de prachtige nieuwe zaak – waarover u elders in deze uitgave meer kunt lezen – officieel over aan hun dochter Jennifer en haar vriend Jeremy. Vanaf nu is het jonge stel hét gastvrije gezicht van Restaria Het Stroink.

Gastrovino Vaneker
Ook Michel en Hanneke Vaneker openden een week of zes geleden bijna geruisloos de deuren van hun nieuwe zaak, die een heel stuk groter is dan de oude winkel. Gastrovino Vaneker – al meer dan 40 jaar een begrip in Stroinkslanden – is aantrekkelijk dan ooit, want klanten kunnen er behalve voor de vertrouwde delicatessen, wijnen en geschenken nu ook terecht voor een uitgebreid assortiment koffie en thee. Bovendien heeft de nieuwe zaak een gezellige horecahoek mét enkele buitenzitjes waar bezoekers lekker kunnen genieten van een kopje koffie of thee met gebak of een prima lunch. Ook zullen er regelmatig proeverijen worden georganiseerd.

Nieuwe Aldi supermarkt
De bouw van de nieuwe Aldi-supermarkt vordert intussen in hoog tempo. Nauwelijks vier maanden na het plaatsen van de eerste onderdelen van de staalconstructie staan bijna alle binnenwanden, zijn grote delen van het buitenmetselwerk klaar en ligt ook het dak er al op. Binnenkort kan de aannemer dan ook beginnen met het afwerken van de buitengevels met robuust regelwerk van onbehandeld Douglas hout. Het zal dus niet lang meer duren voor het 1.500 m² grote gebouw volledig uit de steigers is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuw logo
Omdat het winkelcentrum een volledige metamorfose ondergaat, vond eigenaar WP Retail Invest het belangrijk om voor Het Stroink een nieuw en eigentijd logo te laten ontwerpen. Het resultaat werd enkele maanden geleden al ‘op papier’ gepresenteerd en goed ontvangen. Eind augustus was het dan eindelijk zover en monteerde De Letterconcurrent uit Enschede het logo in de vorm van een lichtreclame op de nieuwe pui van de entree aan de zuidkant. Later dit jaar zal het logo ook worden aangebracht boven de andere entree én aan de zijkant van de nieuwe Aldi.