Planning

Vooruitblik

Planning infrawerkzaamheden(*)

Fase van week t/m week
1 02 04
2 05 07
3 08 09

 

Planning bouwwerkzaamheden(*)

Fase A: week 02 t/m week 16

De eerste fase van het project omvat de herontwikkeling van de voormalige winkelruimte van Blokker, de bouw van nieuwe winkelruimte en de realisatie van een fraaie nieuwe entree met een hoge rietgedekte kap. Ook wordt de dakbedekking vernieuwd. Bovendien krijgt het winkelcentrum fraaie openbare toiletvoorzieningen.

 

Fase B: week 04 t/m week 15

Achter de winkels van Keurslager Elzinga, Wijnhandel Slijterij Le Tonneau en Poelierderij van der Kooi wordt de eerste feitelijke uitbreiding van het winkelcentrum gerealiseerd.

 

Fase C: week 11 t/m week 16

Aan de oostkant wordt nieuwbouw gerealiseerd voor één zelfstandige winkelunit.

 

Fase D: week 15 t/m week 43

Misschien wel de opvallendste ingreep – en daarmee ook de grootste klus – is gepland op de zuidoosthoek van het winkelcentrum. Hier wordt de tweede week van april begonnen met de aanbouw van een forse winkelruimte voor de nieuwe Aldi supermarkt.

 

Fase E: week 18 t/m week 25

Begin mei staat de vernieuwing van het middelste deel van de winkelpassage op de planning. Hierbij worden onder meer de schuine kap, de plafonds en de tegelvloer vervangen. Ook worden alle winkels voorzien van stijlvolle nieuwe, hogere puien.

 

Fase F: week 37 t/m week 49

Enkele maanden later – begin september – wordt begonnen met de herontwikkeling van de noordhoek van het gebouw. Dit projectonderdeel omvat onder meer de sloop van de zij-passage, de bouw van nieuwe winkelruimte én de bouw van een nieuwe entree naast Albert Heijn.

 

Fase G: week 37 t/m week 49

Aansluitend wordt de buitenkant van het gebouw aan de noordzijde vernieuwd en komt ook hier een nieuwe entree met een rietgedekte kap.

(*) Beide planningen onder voorbehoud van weersomstandigheden en eventuele andere externe factoren!