Planning

Vooruitblik

Planning infrawerkzaamheden(*)

Fase 2A: week 16 t/m 18
Herinrichten van de parkeerplaatsen nabij Godfried Bomans school.

Fase 2B: week 17 t/m 20
Aanleg van nieuwe parkeerplaatsen in het groen met grasbetontegels langs de Knalhutteweg.

Fase 3: week 19 t/m 23
Herinrichten van de rijbaan en de parkeerplaatsen nabij de westgevel van het winkelcentrum.

Fase 4: week 23 t/m 28
Herinrichten van de rijbaan en de parkeerplaatsen aan de kant van de Knalhutteweg.

Fase 5: week 38 t/m 45
Herinrichten van de rijbaan, de trottoirs en de parkeerplaatsen aan de kant van de Zuid Esmarkerrondweg (ter hoogte van de inrit naar de Veldhoflanden).

Fase 6: week 39 t/m 44
Aanleg van een nieuw voorplein voor de entree aan de zuidkant van het winkelcentrum en van nieuwe parkeerplaatsen langs de zuidgevel.

Fase 7: week 44 t/m 48
Herinrichten van parkeerplaatsen en voetpaden aan de noordoostkant van het winkelcentrum (tegenover Het Veldhof).

Fase 8: week 46 t/m 51
Herinrichten en verbreden van de rijbaan (zodat twee auto’s elkaar kunnen passeren), herinrichten van de parkeerplaatsen en aanleg van een nieuw voorplein voor de entree aan de zuidkant van het winkelcentrum.

Fase 9: week 46 t/m 51
Herinrichten van de rijbaan en de parkeerplaatsen aan de oostkant van het winkelcentrum.

Planning bouwwerkzaamheden(*)

Fase A: week 02 t/m week 16
De eerste fase van het project omvat de herontwikkeling van de voormalige winkelruimte van Blokker, de bouw van nieuwe winkelruimte en de realisatie van een fraaie nieuwe entree met een hoge rietgedekte kap. Ook wordt de dakbedekking vernieuwd. Bovendien krijgt het winkelcentrum fraaie openbare toiletvoorzieningen.

Fase B: week 04 t/m week 15
Achter de winkels van Keurslager Elzinga, Wijnhandel Slijterij Le Tonneau en Poelierderij van der Kooi wordt de eerste feitelijke uitbreiding van het winkelcentrum gerealiseerd.

Fase C: week 11 t/m week 16
Aan de oostkant wordt nieuwbouw gerealiseerd voor één zelfstandige winkelunit.

Fase D: week 15 t/m week 43
Misschien wel de opvallendste ingreep – en daarmee ook de grootste klus – is gepland op de zuidoosthoek van het winkelcentrum. Hier wordt de tweede week van april begonnen met de aanbouw van een forse winkelruimte voor de nieuwe Aldi supermarkt.

Fase E: week 18 t/m week 25
Begin mei staat de vernieuwing van het middelste deel van de winkelpassage op de planning. Hierbij worden onder meer de schuine kap, de plafonds en de tegelvloer vervangen. Ook worden alle winkels voorzien van stijlvolle nieuwe, hogere puien.

Fase F: week 37 t/m week 49
Enkele maanden later – begin september – wordt begonnen met de herontwikkeling van de noordhoek van het gebouw. Dit projectonderdeel omvat onder meer de sloop van de zij-passage, de bouw van nieuwe winkelruimte én de bouw van een nieuwe entree naast Albert Heijn.

Fase G: week 37 t/m week 49
Aansluitend wordt de buitenkant van het gebouw aan de noordzijde vernieuwd en komt ook hier een nieuwe entree met een rietgedekte kap.

(*) Beide planningen onder voorbehoud van weersomstandigheden en eventuele andere externe factoren!