Ruim een maand na de heropening van Etos heeft eind april jl. ook Primera Kroezen een prachtige nieuwe winkel geopend. Vorig jaar december moest Primera noodgedwongen tijdelijk verhuizen vanwege een asbestsanering. Vijf maanden later is de zaak gelukkig weer terug op haar vertrouwde plekje in Het Stroink: pal tegenover Gastrovino Vaneker en Keurslager Elzinga.

“Het was wel even slikken toen we vorig jaar – nota bene in de drukste maand van het jaar – kort na Sinterklaas te horen kregen dat we acuut de deuren moesten sluiten”, blikt eigenaar Kees Kroezen kort terug. “We hebben toe keihard gewerkt en twee nachten doorgehaald om 36 uur later in de voormalige Blokker een tijdelijke winkel te kunnen openen.” De afgelopen maanden is alles op alles gezet om de winkelruimte te saneren en volledig te vernieuwen. Net als Etos heeft ook Primera Kroezen een stijlvolle nieuwe verhoogde winkelpui van antracietgrijs gemoffeld aluminium gekregen. Kees Kroezen: “Dat ziet er echt super uit! Maar ook binnen hebben we het grondig aangepakt. Het interieur is bijvoorbeeld compleet vernieuwd en helemaal up-to-date gebracht, zodat we het hele assortiment beter en overzichtelijker kunnen presenteren. Daarnaast hebben we ook aandacht besteed aan duurzaamheid, bijvoorbeeld door de hele winkel te voorzien van energiezuinige led-verlichting.”

Uitbreiding assortiment
Primera Kroezen biedt als vanouds een gevarieerd aanbod van producten en diensten, zoals boeken, tijdschriften en dagbladen, wenskaarten en postzegels, tabak, beltegoed, cadeaukaarten, tickets, kantoorartikelen en inktcartridges. Ook kun je er terecht voor de Staatsloterij en de Lotto en vind je er een PostNL pakketpunt en een professionele pasfotoservice. Maar ondernemend als ze zijn, hebben Kees en Annet Kroezen de verbouwing meteen aangegrepen om het aanbod nog wat te verbreden met een aantrekkelijk assortiment giftartikelen. Ofwel: leuke en betaalbare cadeautjes voor elke gelegenheid. Dat maakt Primera Kroezen aantrekkelijker dan ooit.

Positief vooruit kijken
Nu de verbouwing achter de rug is, kijkt Kees Kroezen het liefst alleen nog vooruit. “Onze klanten reageren zonder uitzondering heel positief op onze nieuwe winkel en ook mijn vrouw – die de zaak samen met ons medewerkers runt – is heel blij. En tja, als zij blij is, ben ik het natuurlijk ook. We hebben een hectische periode achter de rug, maar nu is het: “Volle kracht vooruit!”