Half januari 2020 werd met de onthulling van een groot bouwbord op de hoek van de Knalhutteweg en de Zuid Esmarkerrondweg het officiële startsein gegeven voor de verbouwing en uitbreiding van winkelcentrum Het Stroink. Precies één jaar later is de megaklus bijna geklaard. De komende twee maanden staan voor de aannemers, de winkeliers én de bezoekers van het winkelcentrum in het teken van ‘de laatste loodjes’.

Nieuwe winkelunits opgeleverd
Enkele weken geleden kregen Bloemenboetiek Stroinkslanden, Kuipers Dier-, Tuin- en Hobbyshop en fietsenwinkel Falagro de sleutels van hun nieuwe winkels overhandigd. De drie winkelunits liggen aan het nieuwe plein dat aan de noordkant van het winkelcentrum wordt aangelegd. De bloemenzaak keert terug naar zijn vertrouwde plekje op de hoek van de passage tegenover Albert Heijn, de dierenzaak verhuist juist helemaal naar de andere kant van het winkelcentrum. Naar verwachting zullen alle drie de winkels over enkele weken geopend zijn.

Nieuw: ALDI
Aan de zuidkant van het winkelcentrum ging de nieuwe ALDI half december al open. De winkel is ingericht volgens het nieuwste ALDI-concept en is overzichtelijk en ruim. Alle producten worden mooi gepresenteerd, er zijn nieuwe winkelwagens, energiezuinige ledverlichting en duurzame koeling en verwarming. Ook het assortiment biedt volop verrassingen, zoals een ruimere keuze in groenten en fruit, de hele dag door vers afgebakken broodjes, maaltijdsalades, kant-en-klare sandwiches en smoothies.

De versafdeling van de nieuwe ALDI

Albert Heijn: groter én aantrekkelijker
Albert Heijn ondergaat op dit moment een complete metamorfose. De supermarkt wordt daarbij fors vergroot en omgebouwd naar het nieuwste AH-winkelconcept. Dit betekent onder meer: bredere gangpaden, een ruimer assortiment en veel meer keuze in versproducten. Ook kunnen klanten straks gebruikmaken van nieuwe services, zoals de handige zelfscan. De compleet vernieuwde supermarkt heropent op vrijdag 15 januari om 11.00 uur.

Supermarktmanager Erjan Seppenwoolde: “Meer ruimte en meer vers in onze vernieuwde supermarkt.” (Foto: Albert Heijn/Andries van der Ree)

Binnenkort in Het Stroink: JM Optiek
Na de verhuizing van de dierenwinkel en de bloemenzaak wordt de locatie waar ze tijdelijk gevestigd (tegenover Gastrovino Vaneker) herontwikkeld tot nieuwe winkelunits. Eén van de winkelunits – in de hoek tegen de ALDI – is inmiddels verhuurd aan een nieuwe opticien: JM Optiek. De nieuwe zaak gaat naar verwachting in april open.

Duurzame energie van eigen dak
In december jl. is Zonel Energy begonnen met het plaatsen van 1.890 zonnepanelen op het dak van het winkelcentrum. De installatie heeft een totale oppervlakte van ruim 3.000 vierkante meter en een totaal vermogen van ruim 614.000 wattpiek. Dankzij de opwekking van groene stroom zal met de installatie jaarlijks ruim 300.000 kilo CO2-uitstoot worden bespaard. Het Stroink mag dan ook met recht ‘het groenste winkelcentrum van Enschede’ worden genoemd!

De laatste loodjes…
Naar verwachting zullen de laatste werkzaamheden aan het gebouw zelf in de loop van februari worden afgerond. En ook rond het winkelcentrum vorderen de werkzaamheden goed. Zo zijn de bestratingswerkzaamheden aan de zijde van de Zuid Esmarkerrondweg (fase 5 en fase 6) afgerond en is na nieuwjaar ook begonnen met de aanleg van de bestrating aan de noordkant (fase 7 en 8). Ook de werkzaamheden aan de oostkant (fase 9) zijn nagenoeg klaar. Alle infrawerkzaamheden zullen in de loop van maart worden afgerond.