Op woensdag 20 maart jl. openden Anita en Henk Salomons na een ingrijpende verbouwing de deuren van hun vernieuwde Etos-filiaal in winkelcentrum Het Stroink. Etos is de eerste winkel in Het Stroink waarin het nieuwe interieurconcept voor het winkelcentrum is doorgevoerd.

Uniforme uitstraling
Wat aan de voorzijde van Etos direct opvalt, is de nieuwe winkelpui van antracietgrijs gemoffeld aluminium. “We gaan deze vormgeving gefaseerd bij alle winkels toepassen, zodat de passage straks een rustige en eenduidige uitstraling krijgt”, licht Roderik Lüschen van WP Retail Invest – de eigenaar van het winkelcentrum – toe. “De nieuwe pui is bovendien verhoogd van 2,50 naar 2,80 meter en heeft aan de bovenrand een strakke witte rand als reclamedrager. Het is de bedoeling dat bij alle winkels de naam straks in dezelfde letters op deze rand komt te staan.”

Kleiner én overzichtelijker
Vormt de verbouwing van de Etos nu het startsein voor de grootscheepse verbouwing en uitbreiding van het winkelcentrum? Roderik Lüschen: “Nee, dit project wordt gefaseerd uitgevoerd en de verbouwing van Etos behoort feitelijk nog tot de voorbereidende werkzaamheden. Om de zijpassage te kunnen verbouwen tot extra winkelruimte, moest het schuine deel van de oude winkel worden afgesplitst. Hierdoor is het vloeroppervlak van de nieuwe Etos verkleind van 400 m2 tot 275 m2, maar dat merk je nauwelijks. Door de nieuwe rechthoekige vorm, de slimme indeling en het lichte interieur – volgens het meest recente Etos-concept – is de winkel heel overzichtelijk geworden. Het is dan ook een échte aanwinst voor Het Stroink!”

Vervolgstappen
Achter de schermen wordt volgens Roderik Lüschen ondertussen hard gewerkt aan de verdere voorbereidingen voor de verbouwings- en uitbreidingswerkzaamheden. “Maar eerst gaan we zorgen dat Primera – die eind vorig jaar helaas tijdelijk moest verhuizen vanwege asbestsanering – zo snel mogelijk na Pasen kan terugkeren op haar vertrouwde locatie. Maar dan natuurlijk wél in een mooi verbouwde winkel!”